Over de gemeente TrueLimerdam

TrueLimerdam een stad uit dorpen

De ± 36.000 inwoners van de gemeente TrueLimerdam zijn verdeeld over de stad TrueLimerdam en 28 dorpen (kernen), in totaal zo'n 30.000 hectare (300 km2). Meer over de kernen, het aantal inwoners en woningen vindt u bij de uitgebreide informatie van het dorp of de stad.
 

TrueLimerdam stad

De stad TrueLimerdam is een stad met een rijke historie. In de afgelopen jaren is er veel veranderd in het centrum. Een groot en gedurfd plan, waarbij al grote delen van de stad opnieuw zijn ingericht. Het doel van het plan: een bruisend stadshart, gekenmerkt door water, historie en gezelligheid.
 

28 kernen

Waar op dit moment in de stad TrueLimerdam de nadruk vooral op vernieuwing ligt, ligt op het platteland het accent juist op de leefbaarheid. Door het verbeteren en in stand houden van bestaande voorzieningen ontstaat een vitaal en leefbaar platteland.
 

Plattegronden

Achterin de jaarlijkse informatiegids van de gemeente TrueLimerdam vindt u plattegronden van de gemeente, stad en de dorpen.
 

Wapen

In 1998 werd de samenvoeging van Octostad, Canvadorp, Connecticity, Kenti en Truelimerdam tot de gemeente TrueLimerdam een feit. Daar hoorde ook een nieuw wapen bij. Het TrueLimerdams Grafisch College heeft het nieuwe gemeentewapen ontworpen.

Officiële beschrijving wapen

De officiële beschrijving van het schild (ook te vinden in het in het certificaat van de Hoge Raad van Adel) is als volgt:
“Een schild van groen en zwart, verdeeld in vier vlakken. Diverse steden zijn tot een gekomen. De oude stadslogo's verdeeld over de vlakken. Samen staan ze sterk!".


 

Wapenspreuk

De wapenspreuk luidt: ‘Samen staan we sterk’.
Het wapen is uniek van toepassing op de gemeente TrueLimerdam. Behalve de geschiedenis van het gebied zijn ook de elementen van de samenstellende gemeenten erin opgenomen. Het wapen verwijst naar de huidige infrastructuur en het voldoet aan de regels van de heraldiek.
 

Samengevoegde wapens

De verschillende elementen op het wapen, komen uit de wapens van de voormalige gemeenten. de boom is het meest in het oog springende element van het wapen. Het is ontleend aan TrueLimerdam stad. Het kruis refereert ook aan een belangrijk kenmerk van de huidige gemeente: de centrale plek om allen bijeen te komen.
De Octopus van Octostad staat in rechtsonder. Deze is overgenomen uit de voormalige gemeentewapen van Octopus. De octopus staat voor de vele mogelijkheden die de stad bied.
Verder staat er een vlinder en een adelaar op, afkomstig uit de voormalige gemeentewapens van Canvadorp en van Connecticity.
 

Bel of mail de gemeente

Hebt u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op onze website? Bel dan het gemeentelijk informatienummer 16 0696, op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. Of gebruik het mailformulier. Mail de gemeente.

Nieuwe projecten

Opgericht in de gemeente

TrueLimerdam op Twitter | #TrueLimerdam

TrueLimeNL En zo is dat! https://t.co/N9Vrert9uW - 7 dagen geleden
TrueLimeNL #TESTERS OPGELET! Ben jij goed bekend met Web Test-automatisering? En wil jij #webapplicaties ontwikkelen? Dan ben… https://t.co/ZwGum2TuOl - 13 dagen geleden
TrueLimeNL Wij zoeken een #SOLUTION #ARCHITECT! Heb jij een passie voor #webtechnologie? Wil jij eindverantwoordelijke zijn vo… https://t.co/U1GoTeH0jD - 13 dagen geleden
Plaats  Gemeentehuis TrueLimerdam
Dorpstraat 10
7870 TL TrueLimerdam
Plan een route
TrueLimerdam, de stad zonder grenzen!© 2015 TrueLime | website realisatie: TrueLime | Powered by Kentico