TrueLimerdam 2015 Nieuws en actualiteiten uit de regio

Nieuws

2,5 miljoen beschikbaar voor verduurzamen van huurwoningen

De gemeente TrueLimerdam stelt een bedrag van 2,5 miljoen euro beschikbaar aan drie woningcorporaties voor het verduurzamen en levensloopbestendig maken van een deel van hun woningvoorraad. Vandaag ondertekenen gemeente en corporaties daarvoor een convenant. TrueLimerdam vindt het belangrijk dat corporaties juist in deze tijd kunnen blijven investeren in de kwaliteit en duurzaamheid van hun sociale woonvoorraad in de krachtwijken. Het geld komt uit bestemmingsreserves die de gemeente heeft voor volkshuisvesting.

Vier gebieden krijgen topprioriteit bij bestrijden leegstand

De binnenstad, winkelcentrum Lindenhof, winkelcentrum Vandenburg en de Dorpsweg en omgeving krijgen topprioriteit als het gaat om het bestrijden van leegstand in TrueLimerdam. Dat staat in de Visie op Transformatie die het college van burgemeester en wethouders heeft vastgesteld.

Tijdelijke sluiting garageboxen in TrueLimerdam

De burgemeester van TrueLimerdam sluit twee garageboxen aan de Dorpsstraat 146 en de Bosstraat 90a in TrueLimerdam voor een periode van twaalf maanden. Dit besluit is genomen omdat in deze panden grote hoeveelheden harddrugs zijn aangetroffen.

Filmtheater naar Stadsplein

Filmtheater komt in een nieuw gebouw op het Stadsplein. Het college van burgemeester en wethouders en de directie van het Filmtheater zijn enthousiast. Een plek op het Stadsplein heeft meerdere voordelen. Voor het Filmtheater betekent het dat het een prachtige locatie krijgt in hart van de stad, terwijl het gebouw tegelijkertijd een mooie invulling wordt van een deel van het Stadsplein.

Jong geleerd, is oud gedaan!

Van 9 tot en met 13 maart 2015 ‘Week van het geld’

TrueLimerdam sluit dit jaar weer aan bij de landelijke Week van het geld die van 9 tot en met 13 maart aanstaande wordt gehouden. Onder het motto ‘Jong geleerd, is oud gedaan’ organiseren de Gemeente TrueLimerdam en de Kredietbank West-Brabant allerlei activiteiten op de TrueLimerdamse basisscholen om kinderen al op jonge leeftijd financieel bewust te maken. Op deze manier wordt  er een stevige basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid in de toekomst.

 

TrueLimerdam op Twitter | #TrueLimerdam

TrueLimeNL En zo is dat! https://t.co/N9Vrert9uW - 7 dagen geleden
TrueLimeNL #TESTERS OPGELET! Ben jij goed bekend met Web Test-automatisering? En wil jij #webapplicaties ontwikkelen? Dan ben… https://t.co/ZwGum2TuOl - 13 dagen geleden
TrueLimeNL Wij zoeken een #SOLUTION #ARCHITECT! Heb jij een passie voor #webtechnologie? Wil jij eindverantwoordelijke zijn vo… https://t.co/U1GoTeH0jD - 13 dagen geleden
Plaats  Gemeentehuis TrueLimerdam
Dorpstraat 10
7870 TL TrueLimerdam
Plan een route
TrueLimerdam, de stad zonder grenzen!© 2015 TrueLime | website realisatie: TrueLime | Powered by Kentico