Filmtheater naar Stadsplein

Filmtheater komt in een nieuw gebouw op het Stadsplein. Het college van burgemeester en wethouders en de directie van het Filmtheater zijn enthousiast. Een plek op het Stadsplein heeft meerdere voordelen. Voor het Filmtheater betekent het dat het een prachtige locatie krijgt in hart van de stad, terwijl het gebouw tegelijkertijd een mooie invulling wordt van een deel van het Stadsplein.

Omdat er genoeg ruimte is en de grond in eigendom is van de gemeente, blijven de kosten laag. De komende tijd worden de voorwaarden voor die locatie verder onderzocht.

Passende functie

Het Filmtheater past qua functie perfect op het Stadsplein. Dat plein is immers de schakel tussen de binnenstad en het de zuidelijke binnenstad, waar men op dit moment een mooi woon- en verblijfsgebied ziet ontstaan.

Willem Willemsen, directeur van het Filmtheater: "Op het Stadsplein zie ik mogelijkheden om het Filmtheater te ontwikkelen tot een theater met vijf zalen, 5.000 voorstellingen en 100.000 bezoekers per jaar. We zijn echt toe aan deze nieuwe locatie, waar naast een breder filmaanbod ook filmeducatie en samenwerking met culturele en maatschappelijke organisaties optimaal kan worden ontwikkeld. Flexibiliteit en multifunctionaliteit zijn daarbij het uitgangspunt." 

Deel dit bericht:

Plaats  Gemeentehuis TrueLimerdam
Dorpstraat 10
7870 TL TrueLimerdam
Plan een route
TrueLimerdam, de stad zonder grenzen!© 2015 TrueLime | website realisatie: TrueLime | Powered by Kentico