Vier gebieden krijgen topprioriteit bij bestrijden leegstand

De binnenstad, winkelcentrum Lindenhof, winkelcentrum Vandenburg en de Dorpsweg en omgeving krijgen topprioriteit als het gaat om het bestrijden van leegstand in TrueLimerdam. Dat staat in de Visie op Transformatie die het college van burgemeester en wethouders heeft vastgesteld.

In deze vier gebieden zal het college ruimhartig meewerken om nieuwe of tijdelijke invullingen in leegsta√†nde gebouwen mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door actief met eigenaren van leegstaand vastgoed  mee te denken over nieuwe invullingen, het gemeentelijk transformatieteam in te zetten en waar nodig bestemmingen te wijzigen.

Verantwoordelijk wethouder Jan van der Berg van Economische Zaken: "Uitgangspunt van deze visie is dat we leegstand als kans beschouwen. In TrueLimerdam is de afgelopen twee jaar meer dan 40.000 m2 leegstaand vastgoed ingevuld met nieuwe functies. Een kantoor dat is omgetoverd tot hotel, scholen die zijn verworden tot woningen of appartementen en Kerken die een zorgfunctie of andere maatschappelijke invulling hebben gekregen. De  St. Janskerk die is omgetoverd tot skatehal heeft zelfs de Wall Street Journal gehaald. Voor 2015 staat nog eens zo'n 30.000 m2 op de rol om getransformeerd te worden. Kortom TrueLimerdam doet al veel en met succes om leegstand te bestrijden. Door  nu focus aan te brengen ben ik ervan overtuigd dat we nog meer succesverhalen kunnen toevoegen aan deze lijst." 

Deel dit bericht:

Plaats  Gemeentehuis TrueLimerdam
Dorpstraat 10
7870 TL TrueLimerdam
Plan een route
TrueLimerdam, de stad zonder grenzen!© 2015 TrueLime | website realisatie: TrueLime | Powered by Kentico